RUIM te koop
Regio Utrecht Internet Makelaars
WhatsApp
(030) 2421116
5 sep 2014
boete, huizenloterij, kansspelautoriteit

Boete voor huizenloterij

De organisatoren van een huizenloterij hebben een boete van 80.000 euro gekregen van de Kansspelautoriteit. Voor het organiseren van de loterij was geen vergunning aangevraagd, terwijl dit wel wettelijk verplicht is.

huizenloterij boete

Vanaf eind 2013 tot en met mei 2014 werd er onder andere door de website winjouwdroomvilla.nl loten voor een villa in Zuid-Afrika aangeboden. Geïnteresseerden konden voor 99 euro per stuk een of meer van de 9999 loten kopen. De organisatoren promootten hun loterij via Nederlandse media, social media en mailtjes in het Nederlands. Hiermee is vastgesteld dat de loterij op Nederland is gericht en ze een vergunning moesten hebben.

De autoriteit waarschuwde de organisatoren een aantal keer, maar er werd geen gehoor gegeven. De Kansspelautoriteit stelt dat door het organiseren van deze loterij zonder vergunning consumenten een risico lopen. Er is geen toezicht op de afdracht van heffingen, belastingen en de eerlijkheid van de loting. Bovendien werden deelnemers niet geïnformeerd over de kosten die om de hoek komen kijken. "Bij een geldprijs is duidelijk wat je wint, maar bij een woning niet. Wie een gewonnen woning voor een ton moet opknappen, wint een lelijke verrassing", zo stelt de autoriteit. "Bovendien: Een huis winnen is niet alleen een prijs winnen, maar ook aanzienlijke lasten 'winnen'."

Bovendien: Een huis winnen is niet alleen een prijs winnen, maar ook aanzienlijke lasten 'winnen'.